Bu Blogda Ara

13 Ekim 2015

Akagami No Shirayukihime (2015) Kırmızı Saç,Kar Beyaz


Bölüm Süresi: 24dk
Tür: Dram,Fantastik,Romantik,Shoujo
Manga yazarı: Sorata Akizuki
Tv Anime Yönetmeni: Masahiro Ando
Tv  Anime Yazarı: Deko Akao
Müzik: Michiru Oshima

Artmosfer Puanı:8/10


Shirayuki ,Tanbarun krallığında yaşayan bir şifacıdır.Etrafı tarafından oldukça sevilen Shirayuki'nin en dikkat çekici özelliği ise elma gibi Kızıl saçlarıdır

Tanbarun prensi Raj bu ilginç özelliğe sahip olan kızı merak eder ve Cariyesi olarak saraya getirilmesini emreder. Hiç bir şekilde böyle bir durumu kabul etmeyecek olan Shirayuki ise güzel saçlarını keserek komşu krallık olan Clarinese kaçar.

Bir süre gittikten sonra terk edilmiş gibi duran bir eve gelen Shirayuki evin sahiplerini beklerken Zen ve yardımcıları olan Mitsuhide ve Kiki ile karşılaşır.


Tabi Tanbarun prensi Raj o kadar kolay vazgeçmemiş Shirayuki'nin peşinden bir ulak göndermiştir .
Ulağın getirdiği sepetteki elmalardan birini yiyen Zen zehirlenir ve Panzehir almak uğruna özgürlüğünden vazgeçen Shirayuki tekrar Raj prensinin yanına gitmek zorunda kalır.
Burada Zen'in bir prens olduğu öğrenen Shirayuki tekrar özgürlüğüne kavuşarak Zen 'in krallığı olan Clarines doğru yeni bir hayata başlar.


Shirayuki bağımsızlığına düşkün birazda inatçıdır.Kızıl olan saçları onun  girdiği her ortamda farkını vurgular.Kimi zaman kötü insanlar onun bu özelliğinden yararlanmak ister işte o zaman yardımına Zen yetişerek ona yardımcı olur.Zen'e aşık olsa da statü farkından ötürü onu utandırmak istemez ve bir şifacı olarak en iyisi olmak için uğraşır.


Zen Wistalia ,Clarines krallığının ikinci prensidir.Kale dışına yaptığı bir gezisi sırasında Shirayuki ile tanışır.Onunla daha ilk karşılaşmasında oldukça etkilenen Zen arkadaş olur.Yardımcıları Mitsuhide ve Kiki 'nin saygısını kazanmıştır.Shirayuki'ye aşıktır.

 

Mitsuhide Lowen sesiz gözükmesine rağmen az ve öz konuşan birinci prens olan Izana tarafından atanmış başlangıçta Zen ile anlaşama salarda zamanla güvenirliğini kanıtlayarak Zen ile arkadaş olmuşlarıdır.

Kiki Seiran, Zen 'in bir diğer yardımcısıdır.Mitsuhide ile sürekli didişerek anlaşırlar.


 
Obi daha sonradan Mitsuhide ve Kiki'nin arasına katılan Zen 'in yardımcısı Shirayuki'nin korumasıdır.Shirayuki'ye karşı duygular besler 

Izana Wistalia Zen'in ağabeyi ve Clarines 'in ilk prensidir. Alaycı bir kişiliğe sahip gözükse de aslında akılcı planlar yaparak düşmanlarına karşı önlemler alır.Zen 'i korumak adına Mitsuhideyi yanına verir.


LaLa dergisinin 2006 yılındaki Mangasından uyarlama olan Akagami no Shirayukihime toplam 12 bölümden oluşmaktadır 1. sezonun bitmesinin ardından 2016 için ikinci sezon kararı da alınmıştır.Yani 2. sezonu gelecek .

Kızıl saçlar ile ilgili izlediğim ikinci anime oluyor bu sene nedir bu ilgi bilmemedim :)Animemize gelirsek 12 bölüm bana az geldi desem yeridir şöyle güzel bir 24 bölüm çıkarmış Izana ve Obi  ve diğerlerinden daha çok ekmek çıkarmış.Mitsuhide ile Zen in nasıl tanıştığı anlatılsa da diğer karakterler ile hala açık bir durumda daha çok Shirayuki ve Zen için hangi yolu seçip ilerleyecekleri ve birbirlerine karşı olan duygularını anlamaları üzerine yoğunlaşılmış ,2.sezonda bizleri neler beklicek bakalım son olarakta
animedeki isimin künyelerine bayıldım harika bir fikir olmuş.


                                                                 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim :)