Bu Blogda Ara

24 Nisan 2016

Signal(2016)시그널


Bölüm Sayısı:16
Yönetmen:Kim Won-Suk
Yazar:Kim Eun-Hee

Oyuncular:
Lee Je-Hoon(Park Hae-Young)
Kim Hye-Soo(Cha Soo-Hyun)
Cho Jin-Woong(Lee Jae-Han)

Artmosfer Puanı:9/10

 
Yıl 2000 ve Park Hae Young ilkokula giderken sınıf arkadaşı ve ona hep iyi davranan Yoon-Jung kaçılır.

Yağmurlu günde Park Hae Young ve Yoo-Jung okul çıkışında birlikte kalan Hae Young şemsiyesi olmasına rağmen çekinerek Yoo-Jung'dan kaçar bu esnada gözüne çarpanda bahçede bekleyen çok şık ve kırmızı ayakkabıları olan bir bayandır,bu bayan Yoo-Jung 'a yardım ederek şemsiyesini paylaşır işte young-Jung 'un kaçırılıp ölü bulunmasından sonra ki son görüşü bu olur herkes suçlunun bir adam olduğunu düşünürken kendisi de kaçıranın bayan olduğunu polislere anlatmaya çalışır.

 

Günümüzde artık bir polis olan Park Hae Young geçmiş deneyimlerinden ötürü diğer polislere pek güvenmez tam da Yoo-Jung davası'nın faili meçhul dava olarak rafa kaldırılıcağı duruma 3 gün kala polis merkezini'nin önünde ki kamyonun içinde ki boş çuvalların içinde bir telsiz bulur.
İşte bu telsiz pilleri olmamasına rağmen çalışarak yıllar önce kaybolmuş olan polis Lee Jae Han'ın sesinden

Park  Hae Young ile konuşmaya başlar, hemde onu tanır bir şekilde...

 
Cha Soo-Hyun bir şikayet üzerine bir kafeye giderek Park Hae Young yakalar .Birbirlerine karşı izlenimleri pek sevecen olmasa da geçmişten bir ortak noktaları olan Lee Jae Hanon'ları onları birbirine baglıyacaktır.
 
En son 'Nine: Nine Times Time Travel 'dizisi'ni izlerken böyle hop oturup hop kalkmıştım Signal dizisi'de uzun zamandır beklediğim bir diziymiş meğer öncelikle Nine Times Time Travel severler bu diziyi kesinlikle izlemeliler Bir telsiz bulan Park Hae Young geçmişten telsiz aracılıyla belirsiz günlerde ama hep saat gece 23.23 iken Lee Jae Han ile konuşmaya başlar çok kısa bir süre içerisin de geçmiş ve gelecekte olan iki insan sevdiklerini kurtarmaya ,cinayetleri önleyip, katilleri bulmaya çalışırlar kimi zaman bu alış veriş kötü sonuçlar doğururken kimi zamanda olumlu sonuçlanır.


Signalin geneline bakıcak olursak öncelikle başrolde ki 3 oyuncuda oyunculukları bir harikaydı Cha Soo-Hyun (KimHye-Soo) katil tarafından kaçırıldığı sahnelerde ki gerçekçi tutumu 10 numaraydı tüylerim diken diken oldu resmen o korku dolu gözleriyle...Cho Ji Woong kendisini Chuno'dan beri severim ama burda ki oyunculuguda süperdi! Lee Je-Hoon yüz ifadeleri ve mimikleri çok yerindeydi 2. sezonun olması gerektiğini düşünüyorum fakat aynı kadro olması şartıyla nedense 2.sezonları korede farklı oyuncular ve komseplerle çekmeyi seviyorlar.

Final bakımından da gayet yerindeydi başka bir son beklerdim ama en azından bu şekilde bitmesi  de bence dizi'nin geleli olarak bakıldığında gayet normaldi hiç hız düşmesi olmadı hatta bir ara son bölüm mü gerçekten diye tereddüt etmedim değil arada ufak tefek mantık hataları olsa da zaten telsizle geçmiş ve gelecek arasında iletişimin olması ne kadar mantıklıysa bu sorunlara da öyle yaklaşmak lazım .
 Bir adamı 15 yıl boyunca arayan Cha Soo-Hyun ve Lee Jae-Han aşkı dikkate değerdi son olarakta afiş tasarımına bayıldım ilk baktığımda dikkatimden kaçsa da Signali izlerken daha uyumlu bir poster olamayacağını düşündüm iyi bir polisiye dizi arayanlar için kesinlikle tavsiye ederim.

                                                                  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim :)